Aarhus Universitets segl

Om AU Studypedia

AU Studypedia er et studieværktøj, som du kan bruge under hele dit uddannelsesforløb.

AU Studypedia er et studieværktøj, der guider dig omkring den akademiske side af studielivet. AU Studypedia er en sammentrækning af ordene "Study" og "Encyclopedia" og er således en encyklopædi eller et opslagsværk om det at studere. Sidens indhold er udarbejdet i samarbejde med forskere, læringskonsulenter og bibliotekarer.

   

Inspiration til din studiepraksis

På Aarhus Universitet er der cirka 40.000 studerende og cirka lige så mange forskellige måder at være studerende på. Vores mission er ikke at fortælle, hvordan du skal studere, og vi tilbyder ingen mirakelkure. Vi vil derimod gerne vise dig eksempler på nogle af de mange forskellige måder, du kan gribe den akademiske side af dit studieliv an på. Vi håber derfor, at du vil bruge AU Studypedia som inspiration til din egen studiepraksis og undervejs finde ud af, hvad der fungerer særligt godt for dig.

  

Hvem kan bruge AU Studypedia?

Indholdet er målrettet studerende på Aarhus Universitet, men alle er velkomne til at bruge AU Studypedia. Som studerende er det dog vigtigt at huske på, at sidens indhold skal opfattes som forslag og ikke påbud, da der kan være særlige regler på din uddannelse og de individuelle fag. Orientér dig i din studieordning eller snak med din underviser eller vejledninger om regler og krav på din uddannelse.

 

Redaktionen bag AU Studypedia

Bag AU Studypedia

AU Studypedia er forankret på Centre for Educational Development (CED) ved Aarhus Universitet i tæt samarbejde med Båndet for vejledning og studieinformation (VEST) samt AU Kommunikation. Materialet om informationssøgning er udviklet af AU Library.

I redaktionen sidder:

  • Pernille Risør Elving (projektleder og redaktør, CED)
  • Simone Brendstrup Søndergaard (faglig redaktør, CED)
  • Mads Schrøder Haagensen (redaktør, CED)
  • Lena Pradhan (redaktør, VEST)
  • Lærke Færch Ussing (redaktør, VEST)
  • Charlotte Møller Nygaard (redaktør, VEST) (på barsel)
  • Nina Borgbjerg Møller (redaktør, VEST)

AU Studypedia er tidligere kendt som Studiemetro, der blev udviklet i 2002 af Tine Wirenfeldt Jensen, men blev i 2017 redesignet og videreudviklet til AU Studypedia med nyt design, struktur og indhold af Anders Hjortskov Larsen, Pernille Risør Elving og Pernille Ellehage.

Sådan citerer du fra AU Studypedia

Når du citerer fra Studypedia, skal du følge regler for citering af digitale kilder.

En reference til en digital kilde skal mindst indeholde følgende oplysninger: ophav (år/seneste opdatering), titel (evt. udgave), lokaliseret (besøgsdato) på URL.

Da det er Centre for Educational Development, Aarhus Universitet, der står bag hjemmesidens indhold skal du opgive centeret som ophav, medmindre der står på den aktuelle side eller indholdselement, at det er udarbejdet af en bestemt person.



Oplæg om AU Studypedia

Hent et oplæg (pdf-format) om Studypedia og gode råd til nye studerende her:

   

Ønsker du, at vi skal komme ud og holde oplæg om AU Studypedia eller om nogle af de emner, som du finder på siden, så kontakt redaktør Pernille Risør Elving.

Bidrag til AU Studypedia

Har du et studietip, der er for godt til ikke at dele med andre? Eller mangler du noget indhold på AU Studypedia?

Vi er altid på udkig efter nyt materiale og brugbart indhold, så skriv endelig en besked til os.

AU Studypedia - CED-kontaktformular

Ved at bruge denne formular accepterer du, at Aarhus Universitet opbevarer og behandler de personoplysninger, du giver os, til at håndtere din forespørgsel. Dine personoplysninger opbevares og journaliseres efter behandling. Læs mere i vores privatlivspolitik.