Tjenester til kildehåndtering

Skal du i gang med en større opgave og vil gerne have styr på dine kilder fra begyndelsen? Så prøv en af tjenesterne, der kan holde styr på dine henvisninger.

Et referenceværktøj kan hjælpe dig med at holde styr på dine henvisninger og sørge for, at alt, du henviser til, automatisk kommer på din litteraturliste. Tjenesterne kan samtidig ordne dine kildehenvisninger efter den standard (fx MLA eller Chicago), du vælger. Det sparer dig tid i den sidste ende, da du slipper for at holde styr på kommaer, parenteser, kursiveringer m.m. 

AU giver studerende og ansatte gratis adgang til følgende tre licensbaserede referenceværktøjer:

Hvis du er i tvivl om, hvilket værktøj, der passer til dit behov, har AU Library lavet en oversigt over de forskellige referenceværktøjer og deres funktioner.

Der findes dog mange andre gratis værktøjer, som kan downloades fra internettet. To gratis referenceværktøjer er Mendeley og Zotero. De kan begge importere referencer fra AU Library og andre internetsider, ligesom du manuelt kan tilføje kilder. Herefter kan du bruge programmerne til at lave referencer i teksten i dine opgaver, ligesom de kan formatere litteraturlister i mange forskellige standarder.

Begge programmer giver også mulighed for, at du kan tildele dine kilder søgeord, så du hurtigt kan finde kilder om et bestemt emne eller til et bestemt fag.

Technischen Universität München har lavet en omfattende test af bl.a. Mendeley, Zotero, EndNote og Refworks, så du kan sammenligne de forskellige programmers funktioner, og finde et, der passer til dit behov. Bemærk dog, at AU Library ikke yder support på de gratis alternativer.