Inspirationssøgning

Inspirationssøgning

Som studerende skal du forholde dig til store mængder informationer og mange forskellige former for kilder, når du skal i gang med en universitetsopgave.

Universitetsopgaver bygger på information fra kilder – bøger, artikler, websider og andet – som du læser, benytter og bearbejder i din tekst. Læs også om videnskabelighed på den gule rute.

Du kan bruge den første brede litteratursøgning til at skabe dig et hurtigt overblik over det område, som du undersøger, fx i forbindelse med at du arbejder med en problemformulering.

Indledende søgeteknikker

For at komme i gang med en opgave, blive inspireret og få mere viden om emnet, har du måske:

De mest kendte tjenester er et godt sted at begynde. Du kan også overveje, hvad du kan bruge af mere akademiske alternativer i denne oversigt.

Der er også forskellige søgeteknikker, som du kan gøre brug af i din indledende søgning:

  1. Kædesøgning, hvor du tager udgangspunkt i kendt litteratur.
  2. Quick 'n' Dirty, for hurtigt at få overblik over dit emne, hvor du ikke nødvendigvis har noget litteratur at tage udgangspunkt i.
  3. Når du skal søge efter litteratur, er det essentielt at vide, hvor du skal søge henne. Der findes mange forskellige ressourcer, du har adgang til som studerende, fx databaser eller opslagsværker og håndbøger.
  4. Få flere tips til at forbedre din søgeteknik på siden Tips og tricks.