Aarhus Universitets segl

Studievaner

Ved du hvor, hvornår og hvordan du arbejder bedst, så du kan optimere dit studieliv?

  

Gode studievaner har stor betydning for dit studieliv, så du både kan være velforberedt til undervisningen og har tid til at holde fri. Ved at være klar over hvordan, hvor og hvornår du arbejder bedst, kan du optimere din hverdag og på den måde få en god balance mellem dit sociale liv, et eventuelt studiejob og dit akademiske arbejde.

Det er dit eget ansvar at planlægge din tid, og det er ikke sikkert, at det, der fungerer for andre, også fungerer for dig. Heldigvis er der ingen krav til, hvordan du vælger at studere, og du skal derfor selv finde ud af, hvordan du oparbejder nogle gode studievaner. Fordelen er, at gode studievaner kan øge din energi og din motivation både i forhold til dine fritidsaktiviteter og dit studie.

Tænk over din læring

Studievaner hænger også sammen med, hvordan du tænker om og forstår dit studie og din læring. Ud over at få gode vaner med din tidsstrukturering, kan du altså også arbejde med at få gode vaner og strategier omkring din måde at tænke og lære på. Med andre ord kan du lære at lære - på den måde der er bedst for dig.