Aarhus Universitets segl

Håndter Pensum

Har du gode teknikker for håndtering af pensum, så du både får læst, forstået og husket det?

   

Meget af dit arbejde med pensum foregår i tiden uden for undervisningen. En god forberedelse gør det nemmere at deltage aktivt i undervisningen og fremmer din læring. Men den læsemængde, du skal igennem i din forberedelsestid, er ofte stor, og teksterne er ofte svære og komplekse.

For at få mest muligt ud af din forberedelsestid og din læsning er det en god idé at bruge en læsestrategi, der målretter din læsning og giver dig bedre betingelser for også at forstå og huske det, du læser. Det hjælper også til din forståelse og din hukommelse, hvis du derudover skriver gode noter. Det handler ikke om at skrive alt ned, men det væsentligste. Afprøv forskellige teknikker, så du finder frem til, hvad der virker bedst for dig. Du vil takke dig selv til eksamen.

Individuelle præferencer

Det er meget forskelligt, hvilke studiestrategier der virker for den enkelte, men det handler om at prøve sig frem og finde de metoder, der virker bedst for dig. Del meget gerne erfaringer med dine medstuderende og lad jer inspirere af hinandens tilgange.