Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Håndter pensum

Håndter Pensum

Uanset hvilket studie, du går på, så skal du håndtere et stort pensum. Et pensum, som skal læses, forstås og huskes.

Meget af dit arbejde med pensum foregår i den tid, der ligger uden for undervisningen, hvor du skal forberede dig på at deltage aktivt. Den gode forberedelse fremmer således din læring og giver dig større udbytte af undervisningen.

Men den læsemængde, du skal igennem i din forberedelsestid, er stor, og teksterne er ofte svære og komplekse. For at få mest muligt ud af både din læsning og din forberedelsestid er det en god idé at have en læsestrategi, der målretter din læsning og giver dig bedre betingelser for også at forstå det, du læser.

Ligeledes er noter vigtige for at forstå og huske både teksterne, du læser, og den undervisning, du deltager i. Men at tage noter, som er brugbare, kan være svært. Derfor kan du have brug for at afprøve forskellige notatteknikker og forskellige måder til at bearbejde dine noter på efter læsningen eller undervisningen.

 

Individuelle præferencer

Det er meget forskelligt, hvilke studie- og læsestrategier der virker for den enkelte, men det handler om at prøve sig frem og finde de metoder, der virker for dig. Det handler også om at dele erfaringer med medstuderende og give hinanden gode råd og inspiration. → Den gode forberedelse