Aarhus Universitets segl

Eksamen

Eksaminer er en del af livet som studerende. At kunne håndtere og gennemføre eksaminer hører med til en universitetsuddannelse.

Det er forskelligt, hvordan man håndterer det at gå til eksamen. Nogle studerende foretrækker at forberede sig i god tid, andre arbejder bedst under en presset deadline. Ligesom så meget andet kan det tage lidt tid, før du finder lige præcis den arbejdsproces, der gør, at du får det bedste ud af dine eksamensperioder.

Det er en god idé at starte med at overveje, hvad du forventer af dig selv til eksamen. Især forventninger til karakterer kan ofte komme til at fylde rigtig meget i eksamensperioden og nogle gange forstyrre processen. En god karakter kan være motiverende at stræbe efter, men det er lige så vigtigt at huske på, at eksamen ikke kun handler om en afsluttende karakter - det handler også om læring, forståelse og i nogle tilfælde om at lære af sine fejl og udvikle sig derfra.

Pas på dig selv

Selvom det er eksamenstid, er det vigtigt, at du husker at holde pauser. Det er ikke nødvendigvis den bedste løsning at arbejde i døgndrift for at nå mest muligt. Det kan være en god idé i stedet at arbejde kortere tid, hvor du så rent faktisk er effektiv. På den måde bliver der også tid til, at du kan holde pauser, hvor du kommer lidt væk fra eksamensræset og skaber ny energi og plads i din hjerne.