AU Studypedia er dit opslagsværk om forskellige aspekter af studielivet. Vi er med dig hele vejen fra du starter på første semester til du bliver færdiguddannet. AU Studypedia er en sammentrækning af ordene "Study" og "Encyclopedia" og er dermed en encyklopædi eller et opslagsværk om det at studere.
Du vil møde udfordringer undervejs, men på AU Studypedia kan du finde gode råd, vejledninger og konkrete teknikker til at håndtere dit faglige, personlige og sociale studieliv.
På Aarhus Universitet er der cirka 40.000 studerende og cirka lige så mange forskellige måder at være studerende på. Vores mission er ikke at fortælle, hvordan du skal studere, og vi tilbyder ingen mirakelkure. Vi vil derimod gerne vise dig eksempler på nogle af de mange forskellige måder, du kan gribe studielivet an på og inspirere dig til at finde ud af, hvad der fungerer særligt godt for dig.
Indholdet er målrettet studerende på Aarhus Universitet, men alle er velkomne til at bruge AU Studypedia. Som studerende er det dog vigtigt at huske på, at sidens indhold skal opfattes som forslag og ikke påbud, da der kan være særlige regler på din uddannelse og de individuelle fag. Orientér dig i din studieordning eller snak med din underviser eller vejleder om regler og krav på din uddannelse.
Sidens indhold er udarbejdet i samarbejde mellem læringskonsulenter, studie- og trivselsvejledere, forskere og bibliotekarer.
AU Studypedia er forankret på Centre for Educational Development (CED) ved Aarhus Universitet i tæt samarbejde med Båndet for vejledning og studieinformation (VEST) samt AU Kommunikation. Materialet om informationssøgning er udviklet af AU Library.
Hvis du skal introducere andre til AU Studypedia har vi udarbejdet slides i PowerPoint, som du skal være velkommen til at tage udgangspunkt i.
Ønsker du andet materiale, så kontakt redaktionen bag AU Studypedia.
Hvis du skal henvise til AU Studypedia og har brug for logo, illustrationer mm., så kontakt redaktionen bag AU Studypedia.
Når du citerer fra Studypedia, skal du følge regler for citering af digitale kilder.
En reference til en digital kilde skal mindst indeholde følgende oplysninger: ophav (år/seneste opdatering), titel (evt. udgave), lokaliseret (besøgsdato) på URL.
Da det er Centre for Educational Development, Aarhus Universitet, der står bag hjemmesidens indhold skal du opgive centeret som ophav.
Har du et studietip, der er for godt til ikke at dele med andre? Eller mangler du noget indhold på AU Studypedia?
Vi er åbne for forslag og inspiration, så vi kan fortsætte med at gøre AU Studypedia relevant for studerende ved Aarhus Universitet.
Hent et oplæg (pdf-format) om Studypedia og gode råd til nye studerende her:
Ønsker du, at vi skal komme ud og holde oplæg om AU Studypedia eller om nogle af de emner, som du finder på siden, så kontakt redaktør Pernille Risør Elving.
Har du et studietip, der er for godt til ikke at dele med andre? Eller mangler du noget indhold på AU Studypedia?
Vi er altid på udkig efter nyt materiale og brugbart indhold, så skriv endelig en besked til os.