Aarhus Universitets segl

Skriv opgaven

Hvordan undgår du at gå i stå, når du skriver universitetsopgaver?

Opgaveskrivning handler om hele din skriveproces: fra at finde et spændende og relevant emne, til at formulere dit problem og gennemgå din færdige tekst. Med en god skriveproces kan du bruge det at skrive som et tænkeredskab og undgå at gå i stå undervejs.

For at skrive en god opgave er det en god idé også at have  fokus på selve skriveprocessen, ikke kun på indholdet i din opgave. Når du kender din egen måde at arbejde og skrive på, kan det skabe mere ro, overblik og overskud, når du sidder med en opgave.

Lav fejl

Husk, at det er okay at begå fejl. En god skriveproces er noget man udvikler løbende. Du skal ofte afprøve en masse forskellige metoder for at finde frem til lige præcis det, der passer til din arbejdsproces. Hvis du arbejder bevidst med din skriveproces, vil du i løbet af din tid som universitetsstuderende opbygge en lille "værktøjskasse" fyldt med lige præcis de redskaber, som passer til dig og din skriveproces. Du kan på den måde både blive bedre til at vælge emne, producere tekst og opbygge en skarp problemformulering i dine opgaver.