En person, der studerer ved eller er uddannet fra et universitet eller en anden højere læreanstalt.
Begrebet bruges især på universiteter, hvor undervisningen ofte starter 15 minutter efter det annoncerede tidspunkt.
En tidligere studerende, der har studeret og afsluttet en uddannelse på universitetet.
Campus er de fysiske områder, hvor du har undervisning og færdes som studerende. Du kan bruge AU Find til at finde bygninger og lokaler på campus. Hvis du skal have adgang til bygningerne uden for lukketid, kan du bruge dit studiekort som nøglekort. Det skal dog aktiveres først. Aktivér studiekortet her.
På Aarhus Universitet er der 5 overordnede fagområder, som kaldes fakulteter.
ARTS
Det humanistiske fakultet
BSS
Det samfundsvidenskabelige fakultet
HEALTH
Det sundhedsvidenskabelige fakultet
NAT
Det naturvidenskabelige fakultet
TECH
Det teknologiske fakultet
Hvert fakultet er underinddelt i institutter, som udbyder forskellige uddannelser indenfor det overordnede fagområde.
På universitetet har du selv ansvar for at forberede dig tilstrækkeligt til undervisningen, men det er ikke lektier, som bliver tjekket om du har lavet.
En undervisningsform på universitetet, der i høj grad består af underviserens faglige oplæg og plenumdiskussioner.
Du går ikke længere i en klasse, men på et hold. Hvis din uddannelse er meget stor, vil der måske være flere hold per årgang.
Kurser vil typisk være betegnelsen på det, du på din ungdomsuddannelse har kaldet et fag. På nogle uddannelser kalder vi det også fag, moduler, seminarer eller forløb. Sommetider vil betegnelserne være overlappende, så vær opmærksom på sprogbruget på din uddannelse. Du møder fx betegnelsen “kursus” i kursuskataloget, der er en oversigt over alle “fag”, der udbydes på AU.
Året inddeles på universitetet i 2 semester. Efterårssemestret går fra september til og med januar og forårssemesteret går fra februar til og med juni. På nogle uddannelser vil semesteret være opdelt i moduler.
Du kan ikke være sikker på at have det samme skema hele semestret igennem eller at skulle være i samme lokaler. Tid og sted for undervisningen kan ændre sig løbende, så husk at holde dig opdateret.
Aarhus Universitet rummer et rigt foreningsliv. Hvad end du er til sport, teater eller musik, så er der helt sikkert en forening for dig. Du kan kigge i listen over foreninger og finde et tilbud der passer til dig.
Studiegrupper kan tage mange former fx læsegrupper, skrivegrupper, projektgrupper mf., hvor I eksempelvis gennemgår tekster, regner opgaver, eller laver forskellige gruppeopgaver og –projekter sammen.
Du er ikke længere elev, men studerende. Dette indebærer at du har ansvar for egen læring.
I folkeskolen og på gymnasierne kalder du din underviser for din lærer. På universitet kalder vi dem undervisere.