Aarhus Universitets segl

Slides med indtalt oplæg

Slides med indtalt oplæg

Du kan optage din præsentation ved at gennemgå dine slides og indtale dit oplæg imens. Husk at have forberedt dine pointer på forhånd, så videoen ikke bliver unødvendigt lang. Du kan også optage dig selv via et videokonferencesystem, mens du deler din skærm, hvor dine slides er på.

Ønsker du at lave dit oplæg fx med brug af et whiteboard eller tavle i baggrunden, kan du i stedet placere dit kamera og udstyr sådan at tavlen er inkluderet i billedet. Denne løsning kræver et godt kamera med udsyn til oplægget og en rigtig god mikrofon. Se mere under videooptagelser.

Gode råd til at lave slides med indtalt oplæg:

Planlæg:

  • Forbered din optagelse ved at blive bekendt med det software du skal optage i, så du ikke bliver overrasket mens du er i gang. 

  • Lav gerne en test eller to, og øv dig i din fremlæggelse og timing, så du ikke bruger for kort tid på nogle dele og for lang tid på andre.

Udstyr:

  • Brug gerne høretelefoner med mikrofon mens du optager, i stedet for at bruge computerens lyd. Dette mindsker baggrundsstøjen og forbedre lydkvaliteten. Du kan også bruge en ekstern mikrofon.

Forhold: 

  • Sørg for at optage i et rum med så lidt baggrundsstøj som muligt, og tænk over om du kan minimere eventuelle lyde der kan forekomme, hvis du bevæger dig i stolen eller trykker på tastaturet for at skifte slide i din præsentation.

Tekniske vejledninger:


Optag slides og oplæg i PowerPoint

Vejledningen her viser dig hvordan du optager dit PowerPoint imens du taler over det og hvordan du får det hele ud som en sammenhængende video.

Problemer med at se hele vejledningen? Prøv at opdatere siden. Hvis det ikke virker Tryk på "View It" og vælg "Watch It" og skift tilbage igen.


Del og optag skræm i Zoom møde

Vejledningen her viser dig hvordan du starter en optagelse og deler din skærm i et Zoom møde så du kan optage f.eks din PowerPoint imens du taler indover det indholde der vises.

Problemer med at se hele vejledningen? Prøv at opdatere siden. Hvis det ikke virker Tryk på "View It" og vælg "Watch It" og skift tilbage igen.