AU Studypedia er dit opslagsværk om forskellige aspekter af studielivet og er med dig hele vejen, fra du starter på første semester, til du bliver færdiguddannet. Du vil møde udfordringer undervejs, men her kan du finde gode råd, vejledning og konkrete teknikker til at håndtere dit
Er 2025 året, hvor du vil have mere struktur i hverdagen, aflevere færre opgaver i sidste øjeblik og forberede dig i god tid inden undervisningen? Her er et par gode råd:
Start med at skabe et overblik over semestret og de forventninger, der er til dig. Sæt mål ud fra, hvordan din hverdag ser ud for at holde studiemotivationen oppe.
Planlæg din studiehverdag ved at lave en fast rutine og prøv fx Pomodoro-metoden til at strukturere dit daglige studiearbejde.
Hvad bringer dig særlig glæde i hverdagen? En sund balance mellem studier og fritid giver energi til hele semesteret.
Det handler ikke om at kunne det hele fra dag ét. Pak perfektionisten væk og giv dig selv plads til at lære og udvikle dig undervejs.
Som ny studerende på Aarhus Universitet vil du møde nye måder at gøre tingene på. Det er samtidig meget forskelligt, hvad man som studerende mangler hjælp til, og hvornår behovet er der, men på denne side har vi samlet en række råd og emner, som kan hjælpe dig godt i gang:
På Aarhus Universitet er der cirka 40.000 studerende og cirka lige så mange forskellige måder at være studerende på. AU Studypedias mission er ikke at fortælle, hvordan du skal studere, og tilbyder ingen mirakelkure. Her får du til gengæld eksempler på nogle af de mange forskellige måder, du kan gribe studielivet an på og inspiration til at finde ud af, hvad der fungerer særligt godt for dig.
På Aarhus Universitet kan du blive en del af mange fællesskaber afhængig af, hvad du selv ønsker. Du kan eksempelvis blive en del af et lille fællesskab i en studiegruppe, søge ind i foreninger eller dele dit studieliv med resten af Aarhus Universitet på #yourniversity.
Måske nyder du dit eget selskab, måske føler du dig meget alene. Hvis du oplever følelsen af ensomhed, er du ikke den eneste. Faktisk har 45% af AU-studerende følt sig ensomme undervejs i deres studie ifølge studiemiljøundersøgelsen fra 2021.